Praleisti ir pereiti prie pagrindinio turinio

Finalinis juodraščio publikavimas

Kartą gyveno toks žmogus, ant A4 lapo susirašęs rimtą darbų sąrašą, kuriame - viskas nuo ISIC pažymėjimo darymosi iki naujo įrašo, kuriame du iš keturių punktų yra kava. Pasitaiko, kiekvienai dienai po vieną tokį punktą.

Ir tik po gerų penkiolikos minučių suvokiau, kodėl du kartus užrašiau kavą. Nes tai ir yra du atskiri, niekuo nesusiję punktai. Netgi galima teigti, kad šiuose žodžiuose nėra nė vienos bendros raidės.

Todėl dabar pakalbėsiu apie ką nors kitką. Pavyzdžiui apie koučingą. Iš koučingo dabar pasidarė žiauriai kūl šaipytis. Čia beveik kaip šaipytis iš vegetarų, nevalgant salotų. Nes apparently vegetarai bulvių nevalgo. Nu gi nevalgo, nu. Manote kitaip? Žinote per daug. Eikit iš čia.


Kadangi sukėliau milijoną aistrų, tai dabar grįšiu prie kavos. Vakar vakare, grįžinėdama iš miesto, užsukau į prie namų esančią maximą nusipirkti kavos. Nesakau, kad nenusipirkau. Tikrai nusipirkau. Bet trečiadienį, pusę dešimtos vakare mažytėj maximoj nusipirkt naują Užkalnio knygą - aukščiausias mano keistumo pasiekimas. Pirma - dėl to, kad atrodo veik nepadoru maximoj pirkti knygas. Bet ji vienut vienutėlė taip liūdnai ten gulėjo, pamaniau, pamėginsiu. Kažkada Mint Vinetu esu užmačiusi kažkurią jo knygą apie keliones, pavarčiau ir nesusigundžiau, matyt, komentarai man patinka labiau. Bet Naujųjų laikų evangelija pagal Užkalnį skamba perdėm įdomiai. Negana to, palyginus su kai kuriais knygynais, net beveik nepermokėjau. Žadėjau šiandien eit  pirkt drabužių, bet vakar nusipirkau knygą. Ir tiek to.

Koučingas nėra Coelho citatos prie šabloninio Windows paveikslėlio. Ir koučingas nėra pozityvus mąstymas. Koučingas - savotiška paskatinimo, motyvacijos forma, jau egzistuojančių tikslų tvirtinimas, pradėtų įgūdžių lavinimas. Didžiausia visų ant šito svieto gyvenančių genijų klaida yra maišyti tai, ką daro kūrybiški ir iniciatyvūs žmonės, net jei jie kvalifikuoti koučingo specialistai, su pačiu koučingu.

Čia beveik kaip sakyti, kad aš per anglų pamokas mokau fotografuoti - nes nu aš ir fotografuoju kartais. Nu. Taigi čia viskas aišku.

Šiandien galutinai nutariau vykdyti pilietinę akciją "sugėdink ateivį", kuria kviečiu spotinti žmones, nemokančius adekvačiai elgtis, tada it netyčia, lyg tai būtų visai nesusiję su jų elgesiu, ne itin provokatyviai, tačiau užtikrintai, į juos žiūrėti apytiksliai tokį laiko tarpą, per kurį jie susigėstų ir nustotų elgtis neadekvačiai. Pradedu jausti malonumą.

Kai dabar pagalvoju, kaip žmogui susiprast, kad jis negražiai elgiasi, jei jam to niekas nei sako, nei rodo? Kvailiai gi irgi nežino, kad jie yra kvailiai. Show them. Make them feel uncomfortable. Waste your time on this and feel as if you are educating humanity. #ikultūračiai

Kitas kavos punktas buvo apie tai, kad esu kavos French Press'e gerbėja. Nieko tokio, daug kas nežino žodžių French Press  reikšmės, nes kadaise ir aš nebūčiau pamaniusi, jog arbatiniai/kavinukai gali turėti tautybę. Ir visgi. Gali. Susipažinkite.


ba dum tsss

Fantastiška yra stambiau (jei malatės ne namie, tai irgi) susimalti kavos pupelių  (ties penketu, šešetu, kai tuo tarpu puodeliui malama ties dvejetu ar trejetu), išplikius French Press ir pasirinktą puodelį, suberti kavą į kavinuką ir užpylus mažu kiekiu vandens palaikyti uždengus ~30 sekundžių, tuomet užpiti likusį kiekį ir palaikyti ~3minutes, nors man ji kartais labai sodri ir kupina natų būna jau po minutės-pusantros, tad tai - skonio reikalas.

Dar šituo daiktu galima be didelio vargo susiplakti šildytą pieną. Pašildai iki karšto, pili į išplautą French Pressą ir aukštyn žemyn kilnoji sietelį. Likusios, veik vienintelės, bet svarbiausios instrukcijos, kaip dar pastandinti putą,imsiu ir nepasakysiu. Nes po to žmonės nebeeis pas mane į svečius.

Taip ir gyvenu, krimsdama knygas, skaitydama apie žaidimo teoriją, žiūrėdama, kaip katė, susirangiusi it pati meiliausia pasaulyje lapė, miega prie kojų. Žiū, dar truputis, ir dar to trupučio truputis, ir išauš.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

100 faktų apie mane

Šimtas faktų apie mane 1. Dažniausiai nevalgau mėsos 2. Domiuosi Miley Cyrus . Nepaisant fakto, kad bent 80% jos muzikos man yra absoliučiai neklausoma, ji man vis dar graži ir bais įdomus žmogus. 3. Mėgstu susipažint su įvairiausio plauko žmonėm ir būdama perdėm sociali pirmą susitikimo dieną visą kartu bastytis arba diskutuoti ir t.t. 4. Paskutinis geras žiūrėtas filmas – „ Constantine “, 2005 5. Dažniausiai net netyčia į mano rankas pakliuvus kokiai temai imu ir nors paviršutiniškai pasidomiu ja labiau – paskutinės dvi buvo 07-08m. ekonomikos krizė (visokiausi The margin call ir Too big to fail ) ir formulės vienas legendos ( Senna; Rush ) 6. Šiemet pirmą sykį dalyvavau rinkimuose ir žadu tą daryti visuomet ateity 7. Kiečiausias naujas išmoktas patiekalas buvo bulvių ir baltųjų ridikų troškinys-apkepas grietinėlės padaže 8. Turiu ask.fm paskyrą ir dažniausiai gėriuosi klausimais, kurių man niekas nerašo http://ask.fm/IndreGegeckaite 9. Tik

Elektroninio pašto etiketas.

Sveiki. Ką domina, įkeliu savo darbelį apie elektroninio pašto etiketą. •        ĮŽANGA Kiekvieną dieną mus supa elektroninės technologijos. Kaip kadaise bendravimą akis į akį ėmė atstoti bendravimas telefonu, taip dabar bendravimą telefonu keičia bendravimas kompiuterio pagalba. Interneto tinklas naudojamas įvairiems tikslams: skleisti reklamą, ieškoti informacijos, bendrauti su verslo partneriais. Pastarąjį bendravimą ir aptarsiu šiame darbe.

Dramblio dydžio susvetimėjimas

 Savaitgalį sėdėjau su draugėmis prie puodelio kavos, ir kažkaip mes užsikalbėjome apie tai, kas yra ištikimybė santykiuose. Ir paaiškėjo, kad klube šokis su kitu (ne savo išrinktuoju) priešingos lyties žmogumi gali būti laikomas neištikimybe.  Ir tiek daug klausimų man kilo. Vargšas tas žmogus, kuris pasmerktas visą gyvenimą su vienu žmogumi šokti. Jo, yra draugės merginos, su jomis ala galima. Tada pradėjau aš klausti, o tai kaip šokių vakarai visokie. Sakau, žmonės juk šokdavo. Žmonės išeidavo vieni su kitais pašokti, buvo tokie laikai. Sako, nu jei šokių vakarai, tai čia kitaip, nes ten žmonės šokti susirenka. O klubuose, sako, vyksta medžioklė. Bet į medžioklę gi nebūtina tuo pačiu atsakyti. Galima tiesiog pašokti su žmogumi. Sako, į klubą eina medžioti, ir tuo pačiu sako "aš tai su draugėmis pašokti ateinu". Tai gal ne tu viena, visgi? Taip pat, kaip dauguma vairuotojų mano, kad vairuoja geriau už daugumą vairuotojų, gal nesam vieni, kurie į klubus ateina pašokti?