Praleisti ir pereiti prie pagrindinio turinio

Ką dar užmiršau apie Paryžių

     Pirmiausia - nukeliavusi į Paryžių padariau išvadą, kad šviesoforus jie turi todėl, kad priklauso Europos sąjungai, ir, ko gero, joje esant tai yra privaloma. Eiti per gatvę per žalią ar raudoną - iš esmės nėra skirtumo, bet kuriuo atveju gali sutikti skubantį pamišusį ant kojų važiuojantį vairuotoją, todėl svarbiausias kriterijus yra toli gražu ne šviesaforo šviesos, bet dairymasis į šonus. 

Visas dienas buvo žvėriškai karšta (beveik visas), po vidudienio +30, +32 laipsniai celsijaus, tai linksminomės spirdami save iš namų viskuo, ir kola, ir kava ir kas dar su tuo susiję. Kai žiauriai karšta ir energijos nebūna sėdint Vilniuj, bute, dažniausiai ir nebūna didžiulio entuziazmo prisiversti išeiti į miestą - juk galėsi ir rytoj.
O vat, laikas Paryžiuj buvo visai kitoks, nes žinojom, kad nėra jo jau tiek ir daug.

Nežinau, kokį įspūdį parsivežiau iš Paryžiaus. Sako, jį vadina meilės miestu, gal prieš kokį 100 metų jis toks ir buvo, po šiai dienai, miestas kaip didelis miestas. O gal tik todėl, kad nesusidūrėm su daug naktinio Paryžiaus.
Turbūt smagiausia jo dalis vakarais prie Senos, kur kažkas improvizuoja, kažkas žaidžia ugnimi, kažkas šnekasi ir geria, dažniausiai nėra problemų susipažinti.

Susidūrėm ir su viena aiškia jauna nacionalistine apraiška, kai sakai žmogui "atsiprašau" angliškai, ir matai, kad jis tobulai supranta anglų kalbą, iš karto puikiu anglišku akcentu atsako "taip" ir kai klausi, ar šneka angliškai, aiškiai suprasdamas atsako "ne" ir nueina. Gerai, kad aš iš visų tų metų prancūzų mokinimosi mokykloj bent pamenu kaip Prancūziškai paklausti ar žmogus kalba angliškai, tai mums daaaaaug kartų padėjo.

Prie Notre Dame katedros sutikom muzikantą, grojantį labai mielu instrumentu, pavadintu Bandura: 

Kažkas truputį panašaus į kankles. Fantastiškai rezonuoja. Vaikinas irgi grojo fantastiškai. Greta dėklo gulėjo albumai su jo muzika, kuriuos pardavinėjo už 10 eurų (kas Paryžiuj, ko gero, nėr dideli pinigai). Nutarėm, kad sekančią dieną badausim, bet albumą nusipirkom. Įrašytas ne per geriausiai, tos nuostabios akustikos nėra. Bet melodijos vis tiek nuostabios.
Turbūt ir viskas, ką buvau pamiršusi parašyti. Laiku parskridom, ko gero, per stebuklą. Mūsų skrydis iš Bouvais Tille Aerouosto, kuris randasi tolokai už Paryžiaus, iki jo reikia važiuoti autobusu. Nukeliaujam į autobusų stotį, o ten per visą sieną trys dideli A2 ar A1 formato lapai ir ant jų krūva skrydžių, numeriai, laikai, šalys, į kurias skrendama. Parašyta  "Atšaukti skrydžiai". Skrydis į Lietuvą irgi tarp jų. Tačiau Ryanair'o. O mes faini ir skridom Wizz Air'u. Pasitikrinom skrydžio numerį, ne tas. Įsėdom ir iškeliavom į oro uostą. Tiesa, kai kuriems ne taip pasisekė, sutikom giliai susijaudinusią Lietuvių porelę. Kita vertus, ne mirtis, ne tokia šalis, kurioje baigia galioti Tavo viza, Ryanair'as siūlo bilietus į kitus artimiausius reisus į tas šalis.

Įsėdam į lėktuvą, pasisveikina pilotas, ramiai sako,  mes čia truputį vėluosim pakilti, dispečerių streikas, ruošiamės kilt už kokių 15minučių... Pakilom dvidešimt munučių vėliau, tačiau Lietuvoj atsidūrėm laiku. Pilotas pasistengė.

Ai, dar pirmsyk skridau lėktuvu! Labai žaviai apšąla langas. 

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

100 faktų apie mane

Šimtas faktų apie mane 1. Dažniausiai nevalgau mėsos 2. Domiuosi Miley Cyrus . Nepaisant fakto, kad bent 80% jos muzikos man yra absoliučiai neklausoma, ji man vis dar graži ir bais įdomus žmogus. 3. Mėgstu susipažint su įvairiausio plauko žmonėm ir būdama perdėm sociali pirmą susitikimo dieną visą kartu bastytis arba diskutuoti ir t.t. 4. Paskutinis geras žiūrėtas filmas – „ Constantine “, 2005 5. Dažniausiai net netyčia į mano rankas pakliuvus kokiai temai imu ir nors paviršutiniškai pasidomiu ja labiau – paskutinės dvi buvo 07-08m. ekonomikos krizė (visokiausi The margin call ir Too big to fail ) ir formulės vienas legendos ( Senna; Rush ) 6. Šiemet pirmą sykį dalyvavau rinkimuose ir žadu tą daryti visuomet ateity 7. Kiečiausias naujas išmoktas patiekalas buvo bulvių ir baltųjų ridikų troškinys-apkepas grietinėlės padaže 8. Turiu ask.fm paskyrą ir dažniausiai gėriuosi klausimais, kurių man niekas nerašo http://ask.fm/IndreGegeckaite 9. Tik

Elektroninio pašto etiketas.

Sveiki. Ką domina, įkeliu savo darbelį apie elektroninio pašto etiketą. •        ĮŽANGA Kiekvieną dieną mus supa elektroninės technologijos. Kaip kadaise bendravimą akis į akį ėmė atstoti bendravimas telefonu, taip dabar bendravimą telefonu keičia bendravimas kompiuterio pagalba. Interneto tinklas naudojamas įvairiems tikslams: skleisti reklamą, ieškoti informacijos, bendrauti su verslo partneriais. Pastarąjį bendravimą ir aptarsiu šiame darbe.

Dramblio dydžio susvetimėjimas

 Savaitgalį sėdėjau su draugėmis prie puodelio kavos, ir kažkaip mes užsikalbėjome apie tai, kas yra ištikimybė santykiuose. Ir paaiškėjo, kad klube šokis su kitu (ne savo išrinktuoju) priešingos lyties žmogumi gali būti laikomas neištikimybe.  Ir tiek daug klausimų man kilo. Vargšas tas žmogus, kuris pasmerktas visą gyvenimą su vienu žmogumi šokti. Jo, yra draugės merginos, su jomis ala galima. Tada pradėjau aš klausti, o tai kaip šokių vakarai visokie. Sakau, žmonės juk šokdavo. Žmonės išeidavo vieni su kitais pašokti, buvo tokie laikai. Sako, nu jei šokių vakarai, tai čia kitaip, nes ten žmonės šokti susirenka. O klubuose, sako, vyksta medžioklė. Bet į medžioklę gi nebūtina tuo pačiu atsakyti. Galima tiesiog pašokti su žmogumi. Sako, į klubą eina medžioti, ir tuo pačiu sako "aš tai su draugėmis pašokti ateinu". Tai gal ne tu viena, visgi? Taip pat, kaip dauguma vairuotojų mano, kad vairuoja geriau už daugumą vairuotojų, gal nesam vieni, kurie į klubus ateina pašokti?