Praleisti ir pereiti prie pagrindinio turinio

Kaip visa, ko niekada nepanaudosite, jums pravers

Rašydama šį įrašą pirmiausia kreipiuosi į tuos, kurie vis dar mokykloje, nes tarp jų daugiausia žmonių, kurie neįsivaizduoja, kodėl mokosi tam tikrų dalykų, ir aš juos suprantu. Mat, mokykla to nepaaiškina, o kiekvienas mokytojas savo dalyką dažniausiai laiko pačiu svarbiausiu, todėl jį išmokti reikia geriausiai. Suprantu ir todėl, kad mokytojai neduoda tų aiškių pavyzdžių, kur mums to prireiks. Daug kas supranta, kad jei stosi į architektūrą, Tau reiks matematikos. O kam ji visiems kitiems?
Mokiausi taip pat gerą milijoną dalykų mokykloje, tuo pačiu principu. Bet dabar, praėjus pusantrų metų nuo mokyklos baigimo, esu velniškai dėkinga visoms disciplinoms. Taigi, nesakau, kad jos tobulos arba jas naudosit kasdien. Bet jei žadate gyventi bent truputį kūrybišką gyvenimą, visų tų dalykų jums anksčiau ar vėliau tiesiog... prireiks. Tokia yra tiesa.
Štai vakar (pati dar ilgai tuo nepatikėsiu, nes veik nekęsdavau matematikos) proporcijomis skaičiavausi kaip man labiausiai tinka susidėti kortų žaidimo kaladę, susirasti idealų santykį, turint standartinį skaičių, bet kitokius gabaritus. Pasirodo, net ir matematika praverčia.
Pravartu paminėti, kad nebūtinai panaudosite viską, ką išmokot iš tų disciplinų. Bet tikrai kažką iš kiekvienos.
Ką išmokau iš geografijos, supratau jau ją mokydamasi. Kažkurioje klasėje turėjome Lietuvos geografiją ir mintinai reikėjo "iškalti" visas apskritis. Žmogus esu keliaujauntis ir gan dažnai balsuodavau kelyje. Ir dėka "iškaltų" apskričių galėjau susigaudyti be tiesioginių nuorodų, susivokti kur apytiksliai tie Lietuvos rytai, pietūs, vakarai ir šiaurė apsiniaukusią dieną ir, vadovaudamasi papildomomis apskritimis miestų, kurie anksčiau neįsivaizduodavau, kur būdavo, sugebėdavau be mažiausių problemų orientuotis.
Dailė pas mus buvo nekokia, užtat akademinio piešimo modulį neseniai baigiau studijose. turiu pasakyti, šiaip nepiešiu, buvo sunku ir keista, bet dabar, sugalvojusi draugei cd viršelyje išpiešti jos veidą pagal nuotrauką, galiu tai daryti aiškiai, be baimės, išmokusi matuoti ir perkelti ant lapo.
Jeigu turėjot fainą chemijos mokytoją, žinosit, kuo lengvai ir be problemų išsišveisti puodus, išblizginti plyteles veik neprisiliečiant prie jų, ir kiek skirtingų valymo būdų gali pagelbėti kokakola. O kuriant planus kaip pigiai sugrąžinti polaroidinę/momentinę fotografiją, bent mažyčiai chemijos pagrindai pagreitins procesą.
Jei Steve Jobs nebūtų, kai jam visa nusibodo universitete, tiesiog iš asmeninio įdomumo, lankęs kaligrafijos, Apple ir Mac sistemos neturėtų gražių šriftų.  Ir, kaip jis sakė vienoje savo kalboje: "Negali sujungti taškų, žiūrėdamas į priekį - nežinomybę. Juos gali sujungti tik žiūrėdamas atgal".
Tad, kol yra proga - mokytis to, ko moko, mokytis mokytis, mokytis kurti asociacijas ir padaryti patį mokymąsi jums įdomų - jūsų galimybė.
Bet kuriuo atveju esame karta, kuriai reikės keltis kvalifikacijas ir mokytis visą gyvenimą.
Nors mokytojai ir galėtų pasistengti labiau, tačiau, galų gale, tai vis mūsų rankose padaryti mokslą mums įdomų.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

100 faktų apie mane

Šimtas faktų apie mane 1. Dažniausiai nevalgau mėsos 2. Domiuosi Miley Cyrus . Nepaisant fakto, kad bent 80% jos muzikos man yra absoliučiai neklausoma, ji man vis dar graži ir bais įdomus žmogus. 3. Mėgstu susipažint su įvairiausio plauko žmonėm ir būdama perdėm sociali pirmą susitikimo dieną visą kartu bastytis arba diskutuoti ir t.t. 4. Paskutinis geras žiūrėtas filmas – „ Constantine “, 2005 5. Dažniausiai net netyčia į mano rankas pakliuvus kokiai temai imu ir nors paviršutiniškai pasidomiu ja labiau – paskutinės dvi buvo 07-08m. ekonomikos krizė (visokiausi The margin call ir Too big to fail ) ir formulės vienas legendos ( Senna; Rush ) 6. Šiemet pirmą sykį dalyvavau rinkimuose ir žadu tą daryti visuomet ateity 7. Kiečiausias naujas išmoktas patiekalas buvo bulvių ir baltųjų ridikų troškinys-apkepas grietinėlės padaže 8. Turiu ask.fm paskyrą ir dažniausiai gėriuosi klausimais, kurių man niekas nerašo http://ask.fm/IndreGegeckaite 9. Tik

Elektroninio pašto etiketas.

Sveiki. Ką domina, įkeliu savo darbelį apie elektroninio pašto etiketą. •        ĮŽANGA Kiekvieną dieną mus supa elektroninės technologijos. Kaip kadaise bendravimą akis į akį ėmė atstoti bendravimas telefonu, taip dabar bendravimą telefonu keičia bendravimas kompiuterio pagalba. Interneto tinklas naudojamas įvairiems tikslams: skleisti reklamą, ieškoti informacijos, bendrauti su verslo partneriais. Pastarąjį bendravimą ir aptarsiu šiame darbe.

Dramblio dydžio susvetimėjimas

 Savaitgalį sėdėjau su draugėmis prie puodelio kavos, ir kažkaip mes užsikalbėjome apie tai, kas yra ištikimybė santykiuose. Ir paaiškėjo, kad klube šokis su kitu (ne savo išrinktuoju) priešingos lyties žmogumi gali būti laikomas neištikimybe.  Ir tiek daug klausimų man kilo. Vargšas tas žmogus, kuris pasmerktas visą gyvenimą su vienu žmogumi šokti. Jo, yra draugės merginos, su jomis ala galima. Tada pradėjau aš klausti, o tai kaip šokių vakarai visokie. Sakau, žmonės juk šokdavo. Žmonės išeidavo vieni su kitais pašokti, buvo tokie laikai. Sako, nu jei šokių vakarai, tai čia kitaip, nes ten žmonės šokti susirenka. O klubuose, sako, vyksta medžioklė. Bet į medžioklę gi nebūtina tuo pačiu atsakyti. Galima tiesiog pašokti su žmogumi. Sako, į klubą eina medžioti, ir tuo pačiu sako "aš tai su draugėmis pašokti ateinu". Tai gal ne tu viena, visgi? Taip pat, kaip dauguma vairuotojų mano, kad vairuoja geriau už daugumą vairuotojų, gal nesam vieni, kurie į klubus ateina pašokti?