Praleisti ir pereiti prie pagrindinio turinio

Apie sutartį

   Šiandien toptelėjo, kad sutartis - tai nežmoniškai gražus žodis. Ne ta juridinė sutartis, kurias rašomės dėl butų, darbų, perkamų dalykų ir t.t.
Bet sutarimo sinonimas, sutrumpinimas - sutartis.
   Avarijos, ligos, atsitiktinumai, apiplėšimai, katastrofos, gaisrai ir trumpi jungimai. Šis straipsnis neturi būti negatyvus, nors kol kas taip atrodo. Žodžiu, iš esmės noriu kreiptis į daugumą tų, kurie, pavyzdžiui, yra kiek atitolę nuo savo šeimos todėl, kad ne vien jų šeima yra verta jų dėmesio. Ir tai yra tiesa. Tačiau yra nemažai budistinių pažiūrų žmonių, kurie meta čia esantį gyvenimą ir išvažiuoja kitur, nes kas juos sieja su šeima - tai kraujo ir finansiniai ryšiai. Ir čia aš drįstu pasakyti, kad šitai man ima atrodyti kiek absurdiška. Taip, kiekvienas yra vertas tolygaus Tavo dėmesio. Taip, kaip elgiesi su geriausiu draugu, turėtum elgtis ir su "priešu". Bet jei visi yra verti tolygaus Tavo dėmesio, ar tuomet tat nereiškia, kad turėtum nutraukti absoliučiai visus ryšius, juk jų tiek daug oficialių, finansinių. Jei nutraukei juos su šeima, tai su visais nutrauk. Esmė yra ne su visais, nepaisant kraujo, giminystės ir kitų dalykų elgtis kaip su geriausiu draugu. Su visais turėtum elgtis kaip su šeima. Tai mes išmokstam pirmaisiais savo metais: įsimylime mamą, tėtį, slapčiom mėgstame savo brolius, ant kurių, deja, garsiai vaikystėj rėkiame.
   Nerėkti. Nežiūrėti į kitus kaip į žemesnius. Neryškinti jų ydų. Vienas iš Tavo tikslų - sutarti su viskuo. Su žole, gėle, bite, alkoholiku, benamiu, karaliumi, turtuoliu, drauge, mama, seneliais, katėmis. Visur tas pats. Glostai katę, apkabink ir žmogų. Niekada neišeik prisakęs bjaurių žodžių, kito karto gali nebūti, ir su kažkuo jo tikrai nebus. Negi žmogus nesijaučia blogai, mylėdamas draugą bet užmiršdamas mamą ar atvirkščiai? Džiaugdamasis turtuolio kompanija, bet nemėgdamas benamio?
   Visi šitie žmonės - absoliučiai skirtingos respublikos. Jei mes nebuvome benamiu, mes dažniausiai jo visiškai nesuprantame, jis mums - kitas pasaulis, bet iš tiesų kiekvienas iš mūsų yra kitas pasaulis, ir reikia įdėti pastangų, norint suprasti kiekvieną iš mūsų. Greit randame kalbą su bendraminčiais. Mūsų atsakomybė nėra suprasti kiekvieną žmogų, turbūt tai išvis nėra įmanoma. Mūsų tikslas - sutartis.
Sutarti su kiekvienu žmogumi, kad ir kas jis bebūtų, kad ir koks jis bebūtų, kad ir koks TU bebūtum.
Nebėra laiko žaist. Žodžiais, jausmais, aplinkybėm. Nebėra laiko ieškoti kaltų. Tas, kuris buvo kaltas, išėjo. Namuose jo niekas nematė. Tas, kuris buvo Tau blogas, parkris ant žemės ir jį apims traukuliai. Tas, ant kurio rėkei, įsirėš į medį. Tas, kurį apleidai, apsileis. Tas, kurį keikei, šiąnakt užmigs ir jau niekada neprabus.
Nebėra laiko.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

100 faktų apie mane

Šimtas faktų apie mane 1. Dažniausiai nevalgau mėsos 2. Domiuosi Miley Cyrus . Nepaisant fakto, kad bent 80% jos muzikos man yra absoliučiai neklausoma, ji man vis dar graži ir bais įdomus žmogus. 3. Mėgstu susipažint su įvairiausio plauko žmonėm ir būdama perdėm sociali pirmą susitikimo dieną visą kartu bastytis arba diskutuoti ir t.t. 4. Paskutinis geras žiūrėtas filmas – „ Constantine “, 2005 5. Dažniausiai net netyčia į mano rankas pakliuvus kokiai temai imu ir nors paviršutiniškai pasidomiu ja labiau – paskutinės dvi buvo 07-08m. ekonomikos krizė (visokiausi The margin call ir Too big to fail ) ir formulės vienas legendos ( Senna; Rush ) 6. Šiemet pirmą sykį dalyvavau rinkimuose ir žadu tą daryti visuomet ateity 7. Kiečiausias naujas išmoktas patiekalas buvo bulvių ir baltųjų ridikų troškinys-apkepas grietinėlės padaže 8. Turiu ask.fm paskyrą ir dažniausiai gėriuosi klausimais, kurių man niekas nerašo http://ask.fm/IndreGegeckaite 9. Tik

Elektroninio pašto etiketas.

Sveiki. Ką domina, įkeliu savo darbelį apie elektroninio pašto etiketą. •        ĮŽANGA Kiekvieną dieną mus supa elektroninės technologijos. Kaip kadaise bendravimą akis į akį ėmė atstoti bendravimas telefonu, taip dabar bendravimą telefonu keičia bendravimas kompiuterio pagalba. Interneto tinklas naudojamas įvairiems tikslams: skleisti reklamą, ieškoti informacijos, bendrauti su verslo partneriais. Pastarąjį bendravimą ir aptarsiu šiame darbe.

Dramblio dydžio susvetimėjimas

 Savaitgalį sėdėjau su draugėmis prie puodelio kavos, ir kažkaip mes užsikalbėjome apie tai, kas yra ištikimybė santykiuose. Ir paaiškėjo, kad klube šokis su kitu (ne savo išrinktuoju) priešingos lyties žmogumi gali būti laikomas neištikimybe.  Ir tiek daug klausimų man kilo. Vargšas tas žmogus, kuris pasmerktas visą gyvenimą su vienu žmogumi šokti. Jo, yra draugės merginos, su jomis ala galima. Tada pradėjau aš klausti, o tai kaip šokių vakarai visokie. Sakau, žmonės juk šokdavo. Žmonės išeidavo vieni su kitais pašokti, buvo tokie laikai. Sako, nu jei šokių vakarai, tai čia kitaip, nes ten žmonės šokti susirenka. O klubuose, sako, vyksta medžioklė. Bet į medžioklę gi nebūtina tuo pačiu atsakyti. Galima tiesiog pašokti su žmogumi. Sako, į klubą eina medžioti, ir tuo pačiu sako "aš tai su draugėmis pašokti ateinu". Tai gal ne tu viena, visgi? Taip pat, kaip dauguma vairuotojų mano, kad vairuoja geriau už daugumą vairuotojų, gal nesam vieni, kurie į klubus ateina pašokti?