Jau kurį laiką kartas nuo karto girdžiu iš žmonių faktą, kad "a la" reikia į kavą dėti bent lašą cukraus, nes tada sveikiau, kažkaip geriau įsisavina. Tai nutariau paskirti valandžikę ir galiausiai vis tiek pavyko išsiaiškinti:
- nieko tas cukrus kavai neduoda
- galbūt žmonės klaidingai teigia, kad cukrus padeda įsisavinti kofeiną ir dėl to gaunama daugiau energijos, bet taip būtų tik dėl to, kad cukrus a.k.a gliukozė skaidoma organizme pati suteikia energijos, ir su kava tai niekaip nesusiję
- kalorijų atžvilgiu kava sveikiausia be cukraus ir pieno, dedantis nemažai abiejų rekomenduojama peržiūrėti savo dienos mitybą - tai yra rimta kalorijų bomba
- ir, žinoma, nieko nėra baisesnio už kavą su sirupu
- sveikesnis cukraus variantas lieka medus, kadangi su dirbtiniais saldikliais, kurie rinkoje dar, palyginti, jaunas produktas, visgi, kaip supratau, dauguma tyrimų - saldiklių nenaudai
O dabar - skanios kavos!
Komentarai
Rašyti komentarą